İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yöret Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen, "BARIŞÇIL OKULDAN TOPLUMSAL BARIŞA" projesi, İstanbul çapında 39 ilçe merkezinde ve 40 okulda uygulanacaktır.Tuzla İlçesinde sadece Piri Reis İlköğretim okulunda yürütülecektir.

4A Pelin TAFRALI

4B Öykü KESİCİ

4C Sude GÖÇMENLİ

5A Arda KUKAL

5B Ceren ORAK

5C Fatih DURAN

6A Reyhane MUTLU

6B Yağız FİLDİŞİ

6C Dilek YILDIZ

7A Engincan TEKCAN

7B Atakan KARADENİZ

8A Doğukan AYDAR

8B Utku AKKAYA

Okulumuzun Tarihçesi

Adını ünlü Türk denizci Piri Reis'ten alan okulumuz 2001 yılında, Tuzla Yalı boyu caddesi Üçmeşeler mevkiinde eğitim öğretime başlamış olup, ilk mezunlarını 2005 yılında vermiştir. Yerleşim olarak Tuzla-Postane mahallesinde bulunan okulumuzun yakınında Esentepe mahallesi bulunmaktadır. Okulumuz sahil bölgesine 500 metre yakınlıkta olup, D-100 kara yoluna 4 km, Sabiha Gökçen Havalimanına 16 km mesafededir. Hızla sanayileşen ve sanayileşmesini büyük oranda tamamlamış "Tuzla Tersaneler" bölgesine yakınlığı ile de bilinir.

Okulumuz 4800 metrekarelik alan üzerine kurulu, 4 katlı, 32 derslikli, 2400 metrekarelik bahçesi, oyun parkı ve ağaçlandırılmış çevresi ile sessiz ve huzurlu bir ortamda bulunmaktadır. Okul binamızın büyüklüğü nedeniyle, 2005-2006 yılında "Tuzla Lisesi" , 2007-2008 yılında ise "Tuzla Atatürk İlköğretim Okulu" ile birlikte eğitim öğretime devam edilmiştir.

Binamız 2010 yılında depreme karşı güçlendirme amaçlı orta çaplı bir onarım görmüştür.

Okulumuzda 2011-2012 eğitim-öğretim yılı itibariyle 1 müdür 2 müdür yardımcısı, 1 memur, 5 yardımcı hizmetli 39 öğretmen ve 740 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.